Logo Huis van Sinterklaas

Dat is (S)interessant!

In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen! Je maakt kennis met de spannende avonturen uit het lange leven van de Goedheiligman.  En wat helemaal geweldig is…  je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer!

Entree

Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas kost voor volwassenen én kinderen vanaf 3 jaar € 6,00 p.p.  Museumjaarkaart is niet geldig. Groepstarief voor het basisonderwijs is € 30,00 per klas inclusief de begeleiders.

Openingstijden

Iedereen is welkom tijdens het openingsweekend op 16 en 17 november. Het Huis van Sinterklaas is dan gratis toegankelijk tussen 11.00 en 17.00 uur. Let op: Sinterklaas is dan nog niet aanwezig. Van 18 november t/m 5 december is het huis iedere dag geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Reserveren is verplicht. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur. Per 20 minuten kan er een groep van 30 personen het huis binnengaan. Kaarten zijn vanaf medio oktober te bestellen via de reserveerbutton.

Scholen en groepen

Scholen en groepen met meer dan 8 personen kunnen kaarten reserveren via het contactformulier, maar vergeet dan niet uw voorkeursdag en -tijd aan te geven!

Met de (stads)bus of bakfiets?

Scholen kunnen voordelig naar het Huis van Sinterklaas. Komt u uit de stad Utrecht? Dan kunt u voordelig met uw klas of groep naar het museum. Een retourrit kost € 2,55- p.p voor kinderen en hun begeleiders. Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u dat aangeven bij uw reservering.

Veel scholen uit de stad Utrecht komen per bakfiets naar het Huis van Sinterklaas. We hebben ruimte om de bakfietsen te stallen tijdens uw bezoek aan het Huis van Sinterklaas. Wilt u ons wel van te voren laten weten met hoeveel bakfietsen u komt?

 

Hier reserveren
Museum Catharijneconvent
Illustratie: Charlotte Dematons | Website: VeelBomen