Logo Huis van Sinterklaas

On(der)wijs Gaaf!

Het Huis van Sinterklaas is zeer geschikt voor leerlingen uit de kleuter- en onderbouw. Het is dan ook een leuk en leerzaam uitstapje voor de klas.

In de vaste tentoonstelling ‘Feest! Weet wat je viert’  kunnen kinderen in schoolverband of samen met hun ouders of grootouders, (inter)actief de betekenis van feesten ontdekken. Het zijn feesten die ieder jaar gevierd worden. Het thema Sinterklaas in deze expositie wordt nu uitgebreid met een evenement rond het Huis van Sinterklaas. De leerlingen maken één van de avonturen uit het lange leven van de Sint mee. Ze gaan op ontdekkingsreis door het statige huis van Sinterklaas aan de gracht. Het avontuur eindigt in de werkkamer van de Sint, waar de kinderen hem in levende lijve zullen ontmoeten.

Lespakket

Speciaal voor groep 1 t/m 4 van het basisonderwijs is een les- en museumprogramma ontwikkeld. Leerlingen zullen op hun niveau iets te weten komen over de geschiedenis van Sint-Nicolaas. Over de verschillende legendes die over Sint-Nicolaas bestaan en wat die te maken hebben met hoe we tegenwoordig Sinterklaas vieren. Het lespakket en de infobladen zijn op deze pagina te downloaden.

Lespakket Huis van Sinterklaas 2017

Infoblad Sint-Nicolaaslegenden

Infoblad Sint Nicolaas

 

Reserveren

Wilt u met uw klas het Huis van Sinterklaas bezoeken dan kunt u de klas vanaf september via het contactformulier aanmelden. Geeft u bij de reservering alstublieft aan of u een voorkeursdatum en -tijd heeft.


Met de (stads)bus of bakfiets?

Scholen kunnen voordelig naar het Huis van Sinterklaas. Komt u uit de stad Utrecht? Dan kunt u voordelig met uw klas of groep naar het museum. Een retourrit kost € 2,55 p.p voor kinderen en hun begeleiders. Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u dat aangeven bij uw reservering.

Veel scholen uit de stad Utrecht komen per bakfiets naar het Huis van Sinterklaas. We hebben ruimte om de bakfietsen te stallen tijdens uw bezoek aan het Huis van Sinterklaas. Wilt u ons wel van te voren laten weten met hoeveel bakfietsen u komt?

Annuleringsvoorwaarden schoolbezoek

Indien u een reservering tot tien dagen voor de geplande bezoekdatum annuleert, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen deze termijn van tien dagen zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Annuleren kan uitsluitend door te mailen naar huisvansinterklaas@catharijneconvent.nl

Hier reserveren
Museum Catharijneconvent
Illustratie: Charlotte Dematons | Website: VeelBomen